Remedii pentru a iesi dintr-un contract pagubos

Intr-un articol scris pentru Eversheds Lina & Guia, Mihai Jelea prezinta cateva dintre supapele legale aflate la dispozitia comerciantului prins intr-un cadru contractual obligatoriu care, intre timp, a devenit pagubitor din motive ce nu tin de el.

 

Respectarea intelegerii cu partenerii comerciali, oricare ar fi forma pe care o imbraca acest acord, este una din regulile pe care se bazeaza orice economie functionala.  Aceasta regula se traduce in plan juridic prin forta obligatorie a contractului – dupa ce si-a dat acordul, partea unui contract trebuie sa-si indeplineasca obligatiie asumate.

Desi acest principiu este unul din fundamentele unui climat comercial sanatos, exista si situatii exceptionale in care tocmai aplicarea lui in mod rigid poate afecta relatiile comerciale si in care se justifica anumite ajustari ale acestuia.  E vorba despre unele din acele circumstante in care, desi una din parti intra cu buna-credinta intr-un contract (cu intentia de a executa obligatiile ce ii revin), ulterior, din motive neimputabile ei, ajunge la concluzia ca executarea contractului ar fi pagubitoare pentru activitatea sa.

Cititi articolul integral aici.

 

Photo credit: Licenta Creative Commons (CC), Chibi Sasori on deviantart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *